DOLAR 32,4298 0.22%
EURO 35,3252 0.11%
ALTIN 2.324,940,24
BITCOIN 22931261.88918%
Sakarya
21°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Advert
Bankalardan emekliyi isyan ettirecek karar

Bankalardan emekliyi isyan ettirecek karar

ABONE OL
Mart 18, 2024 11:44
Bankalardan emekliyi isyan ettirecek karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Bankaların para çekim işlemlerinde yeni dönem resmen başladı. Alınan bu yeni karar en çok emeklileri üzecek. ATM kullanımlarının yaygınlaşmasına rağmen banka veznelerindeki yoğunluk azalmıyor. ATM kullanımını bilmeyen vatandaşlar küçük meblağlar için bile banka veznelerinde sıra bekliyor. Alınan son karar ile bu durumun iyileştirilmesi hedefleniyor.Para çekme ve yatırma işlemleri artık ATM’ler üzerinden kolayca halledilebiliyor. Türkiye’de 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. Her yerde bulunan ATM’ler ile kolayca işlemlerini yapabilen vatandaşların yanı sıra ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar halen vezne sıralarında bekliyorlar.
Bankalar tarafından alınan yeni kararla veznelerden para çekimleri kısıtlanıyor. 20 bin TL’nin altındaki rakamlarda para çekme işlemleri artık vezneler üzerinden yapılamayacak. Belirtilen rakam altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin ATM’ler üzerinden yapılacak.

ATM ZORUNLU OLUYOR

Duyurulan yeni karara göre artık vatandaşlar istedikleri miktarda parayı veznelerden çekip yatıramayacaklar.
Bankalarda oluşan yoğunlukların önlenmesinde alınan bu karar ile belirtilen tutar üstündeki miktarlar için yalnızca vezneler kullanılabilecek. ATM kullanan birçok vatandaş için bu karar bir değişiklik ifade etmese de ATM kullanımını bilmeyen vatandaşlar karara tepki gösteriyor.
Bu karara tepki gösteren ATM kullanmayı tercih etmeyen veya bilmeyen emekliler, ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

Kaynak: Kamu Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.