DOLAR 32,5112 0.08%
EURO 34,8455 0.12%
ALTIN 2.477,250,62
BITCOIN 2018040-3.02659%
Sakarya
22°

AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Turist sayısı 1 milyonu geçti

Turist sayısı 1 milyonu geçti

ABONE OL
Nisan 15, 2024 15:06
Turist sayısı 1 milyonu geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AÇILIŞ PROGRAMI
Turizm Haftası etkinlikleri Sakarya Valiliği koordinasyonunda düzenlenen açılış programıyla başladı. Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa; Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve öğrenciler katıldı.
HUZUR COĞRAFYASI
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Sakarya’nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığı bir video gösterimi yapıldı. 6 farklı dilde Sakarya’mızın kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtan öğrenciler, yöresel halk oyunlarından örnekler sundu. Protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda ise Sakarya’nın turizm potansiyeli hakkında bilgiler aktarıldı.
TURİZM ŞEHRİ SAKARYA
Vali Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, 2024 turizm sezonunun her yanı tarih kokan, farklı kültürlerle tam anlamıyla mozaiği andıran ve doğanın her türlü nimetini bünyesinde barındıran Sakarya’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Karadeniz, Sakarya’nın tarım ve sanayi dışında aynı zamanda turizm şehri olduğunu vurgulayarak, “Nehirlerimizden göllerimize, denizimizden ormanlarımıza, yaylalarımızdan jeotermal kaynaklarımıza, longozumuzdan nehir ve derelerine kadar çok büyük potansiyele sahibiz. Bu potansiyelin harekete geçmesi ve korunabilmesi için ilimizdeki tüm paydaşlara, her bir işletmeye ve dahası her bir vatandaşımıza düşen önemli görevler olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Merkezi yönetim olarak kentin tüm imkanlarını, kabiliyetlerini değerlendirmek için önemli çalışmalar yapma gayretinde olduklarını belirten Karadeniz, başarılı olabilmek için yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve işletmelerle daha fazla iş birliği içinde olunması gerektiğini vurguladı.
TURİST SAYISI ARTTI
İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar da ülkenin cazibe merkezlerinden biri olan kentin turizm potansiyelinin daha da geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Geçen yıl 63 bin 193’ü yabancı 588 bin turistin kenti ziyaret ettiğini aktaran Acar, “Konaklama rakamlarına yansıması ilk kez 1 milyonun üzerinde, 1 milyon 90 bin 553 olarak gerçekleşmiştir.” ifadesini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Sakarya’nın tarihi ve turistik yerlerinden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.