DOLAR 45,9831 0.02%
EURO 53,5254 0.26%
ALTIN 6.573,860,30
BITCOIN 2890175-5.93779%
Sakarya
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ramazan öncesi fırınlar tek tek denetlendi

Ramazan öncesi fırınlar tek tek denetlendi

ABONE OL
Şubat 17, 2026 14:10
Ramazan öncesi fırınlar tek tek denetlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda güvenliği ve tüketici haklarını korumak amacıyla fırın denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri tarafından şehir genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda, ekmek ve unlu mamuller mercek altına alındı.
Ekmek gramajı ve paketli ürünler incelendi
Denetimlerde ilk olarak ekmeklerin gramajı hassas terazilerle ölçülerek mevzuata uygunluğu kontrol edildi. Ekmeklerin standartlara uygun üretim yapılıp yapılmadığı incelenirken, aynı zamanda paketli ürünlerin son kullanma tarihleri de tek tek gözden geçirildi.
Ruhsat ve fiyat tarifelerine denetim
Ekipler ayrıca iş yerlerinin ruhsat belgelerini ve görünür şekilde asılması gereken fiyat listelerini de kontrol etti. Fiyat tarifelerinin güncel olup olmadığı ve etiket fiyatlarıyla kasa fiyatları arasında fark bulunup bulunmadığı denetlendi.Üretim standartları mevzuata uyan işletmelere teşekkür eden ekipler, vatandaşların sağlığını ve cebini riske atabilecek olumsuzluklara karşı işletmelere gerekli cezai işlemleri uyguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ